Institut Fontanelles

Institut Fontanelles
Institut Fontanelles de Les Borges del Camp

dimecres, 1 de febrer del 2023

Club de lectura juvenil de la Biblioteca de Botarell




Avui us parlem del club de lectura juvenil de la Biblioteca de Botarell, en el qual hi participen diversos alumnes del nostre centre. L'Ònia i el Dani són dos dels alumnes que han viscut l'experiència i han entrevistat a l'Alícia, bibliotecària i a la Montserrat d'Anciola, regidora de cultura.

El club de lectura juvenil es va iniciar el 2020, un any complicat, comenta la Montserrat d'Anciola. S'hi suma que el públic jove és un públic complicat, però creu que hi han arribat molt bé. La Montserrat ens comenta que sovint es diu que els joves no llegeixen, ella creu que sí, i molt. De fet, al mòbil no només miren vídeos, també hi llegeixen. La clau és trobar allò que t'agradi o vulguis llegir.


L'Alicia ens explica com va ser l'inici del club de lectura juvenil de Botarell. Va ser un inici complicat i arriscat, ja que estàvem en plena pandèmia, però van decidir aventurar-se a iniciar aquesta aventura amb els premis protagonistes joves. L'inici va ser tot virtual, amb trobades digitals i hi van participar 8 adolescents. Any rere any el grup ha crescut i s'hi ha sumat més gent. Part d'aquest èxit és per la dinamització de la lectura que fan i la col·laboració amb l'institut Fontanelles. La Montserrat afirma la importància de les col·laboracions entre l'institut i els ajuntaments dels diferents pobles per així poder assolir amb èxit les activitats plantejades.


Montserrat d'Anciola ens parla del que ens aporta la lectura a la societat. Llegir aporta cultura i la cultura aporta criteri, per tant, la lectura ens enriqueix com a persones. Com més rics som en cultura més criteri tenim i podem prendre millors decisions per créixer com a persones. Aquestes van ser les seves paraules.


Va aprofitar per fer una crida a la resta de pobles. Creu que és molt important que la resta de pobles s'animin a tenir una biblioteca pròpia si no la tenen i la impulsin. Una biblioteca és un lloc de dinamització, d'intercanvi, on hi passen coses... És un lloc on ampliar coneixement a banda de la formació acadèmica que reben els alumnes.


Aquest curs llegiran 'Sense fe ni llei' de la Marion Brunet, 'Els incendiaris' del David Cirici i 'Tot per l'aire' de Jason Reynolds. Aprofitem per fer una crida a aquells alumnes indecisos en apuntar-se. Les nostres entrevistades els animen a provar-ho almenys dues sessions, ja que amb una no es pot fer una bona valoració de l'experiència. L'Ònia explica la seva experiència i la importància en donar una segona oportunitat, perquè a ella li va passar, la primera no li va agradar i després es va acabar enganxant. També ens explica com a ella li va bé per trencar la rutina i passar una bona estona. El Dani remarca que l'any passat va ser molt divertit i s'ho va passar molt bé.

Tot això i més ho podreu escoltar al pòdcast de l'entrevista. Us animem a escoltar-la!