Institut Fontanelles

Institut Fontanelles
Institut Fontanelles de Les Borges del Camp

divendres, 28 d’octubre del 2016

Tertúlia: "Presència de les dones en l'àmbit de les STEM"




Presència de les dones en l'àmbit de les STEM (ciències, tecnologia, enginyeria i matemàtiques)
En el programa d’avui analitzarem la desigualtat de la dona en el terreny de les STEM, les ciències, la tecnologia, l'enginyeria i les matemàtiques i el pes històric del masclisme en la investigació i la recerca científica. Per fer-ho comptem amb una taula formada per  la Sílvia Llaberia i l’ Elisabet Grau de Maspujols, la Míriam Gertrúdix de Riudecanyes i la Júlia Mariné de l’Aleixar.
Aquest any, la Sílvia ha començat Enginyeria Mecànica a la URV i per aquest motiu, el passat 19 de setembre, va assistir a una taula rodona al Parlament de Catalunya a on la van convidar per parlar del paper de la dona dins de les carreres tecnològics. La Taula estava formada per la presidenta del Parlament, Carme Forcadell; la consellera d'Ensenyament, Meritxell Ruiz: la professora del Departament de Ciències i Enginyeria Metal·lúrgica de la UPC i presidenta de la Societat Catalana de Tecnologia, Núria Salan; la directora general de GSMA, Therese Jamma, i dues estudiants universitàries, la Sílvia Llaberia i Laura Pavón.
Amb motiu de la seva presència al Parlament, la RAF ha volgut convidar la Sílvia perquè ens parli de la seva experiència juntament amb l’Elisabet i la Míriam, dues alumnes de 2n de Batxillerat de l’Institut Fontanelles.  La Taula ha estat moderada per l’alumna Júlia Mariné.   
"La recerca científica és essencial per al progrés del país i que no es pot permetre desaprofitar el talent, les capacitats i l'esforç de les dones en cap àmbit" han asseverat les participants. “Cal una transformació de la societat per posar fi a les desigualtats de gènere i vèncer estereotips". La Sílvia ha explicat que a la seva classe “només hi ha 7 noies de 70 alumnes”.
Totes elles, han dit, són conscients que és complexa la relació de la dona i el treball, malgrat estar en el segle XXI.
Moltes gràcies per haver vingut i compartir amb nosaltres les vostres inquietuds.  De segur que ha estat una conversa molt interessant.  Fins a la propera.