Institut Fontanelles

Institut Fontanelles
Institut Fontanelles de Les Borges del Camp

dimarts, 7 de març del 2017

Alumnes músics

El programa d’avui està dedicat a la música.  A l’Institut Fontanelles hi ha molts nois  i noies que estudien al conservatori, toquen un instrument o formen part d’un grup musical. Avui hem convidat a Giannina Legaz de Riudecols, Marina Grau de Maspujols, Ingrid Parés de Les Borges del Camp de 4t d’ESO, Albert Solà  de l’Aleixar de 3r d’ESO, Alba Aragonès de Riudecols de 2n d’ESO, Xavier Vilanova de 1r d’ESO, Sara Rodríguez d’Alforja de 2n de Batxillerat perquè ens expliquin les seves experiències.

S’han iniciat en el món de la música des de ben petits.  Els pares o els avis  els van apuntar a una escola de música, a classes particulars, al conservatori... el Xavi, l’Alba, la Gianina toquen el piano, la Sara, la flauta travessera, la Íngrid, el violí, la Marina i l’Albert, el violoncel. La dedicació és intensa, per exemple la Sara li dedica tres hores d’assaig pel seu compte més les classes que pugui fer al conservatori. Això realment a 2n de Batxillerat, ens explica la Sara, és dur de portar perquè la feina de Batx. té molta càrrega i si a més no vols deixar els estudis musicals ho has de portar molt ben organitzat i  no sempre es pot. Sí, sobretot, comenta la Gianina, quan hi ha exàmens als dos llocs, al Conservatori i a l’Institut perquè et sents pressionada pels dos llocs.  Tothom coincideix que s’han de sacrificar diverses coses si es vol fer tot. L’Alba, per exemple, comenta que mentre anava a l’escola podia anar compaginant-ho més tranquil·lament però ara que està a l’institut, ja costa més, estudiar, sortir amb els amics...  de totes maneres, és una satisfacció quan fas alguna actuació i reps l’aplaudiment del públic, compensa els sacrificis que has fet.
Els agrada tocar peces diverses, la música classe és el que més han practicat, els agrada molt Bach, Vivaldi...es tracta d’anar provant i experimentant. En un futur qui sap si seguiran d’una manera professional el que sí és segur que mai podran desvincular-se del món musical.